Wykaż, że P(A I B)
john2: | | 4 | | 3 | |
Wiemy, że P(A) < |
| i P(A∩B) > |
| . Wykaż, że P(A I B) < 0,2 |
| | 7 | | 8 | |
Czyli mam udowodnić to:
| | 4 | | 4 | |
Wiem, że P(A) < |
| , więc P(A∩B) też < |
| , ale dalej nie wiem. Jakieś pomysły? |
| | 7 | | 7 | |
5 lip 19:56
5 lip 20:07
john2: | | 1 | |
Mam udowodnić, że P(A I B) < |
| |
| | 5 | |
5 lip 20:13
Eta:
A może masz wykazać,że P(A\B)<0,2 ? (różnica zdarzeń)
5 lip 20:29
john2: Tam jest kreska pionowa, choć to może być literówka autora. Zadanie z kursu e−trapez z
prawdopodobieństwa.
5 lip 20:36
Eta:
| | 4 | | 3 | | 11 | | 11 | | 1 | |
P(A\B)= P(A)−P(A∩B)= |
| − |
| = |
| < |
| = |
| c.n.w |
| | 7 | | 8 | | 56 | | 55 | | 5 | |
Dla prawdopodobieństwa
warunkowego taka nierówność nie zachodzi
5 lip 21:00
john2: Ok. Dziękuję.
5 lip 21:04
Eta:
5 lip 21:12