matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór na okrąg postaci y =
Inkognito:
Czy ktoś mółgby pokazać jak wygląda wzór na okrąg w postaci y= ...
5 lip 12:35
J:
Nie ma takiej postaci.
5 lip 12:37
AS:
A może tak y = ±
√
r
2
− x
2
o środku (0,0) y = b ±
√
r
2
− ( x − a)
2
o środku (a,b)
5 lip 13:24