matematykaszkolna.pl
. asdf: Cześć! Mam prośbę do Was Posiadam taką bazę danych (uwaga nic trudnego!): Kontakty: http://pastebin.com/CaD042SL Połączenia: http://pastebin.com/NymDiqYF Numer w polaczeniach = telefon w kontaktach, tzn. numer telefonu w polaczeniach okresla dana osobe w kontaktach. Chodzi mi teraz o to, ze ucze sie tworzyc zapytania do bazy danych. Mozna robic przerozne rzeczy, tylko zanim wpadnie mi jakies ciekawe zapytanie, jakie moge utworzyc to troche mija (pomyslow juz brak). Moglbym Was prosic o kilka ciekawych zadan, np. Wyswietl imie, nazwisko, numer telefonu osób, ktorych suma przychodzacych jest > 10 minut itd...
4 lip 22:15
asdf: w obu linkach jest tylko część bazy, ta baza posiada kilka tysiecy rekordow, wiec tylko chcialem naszkicowac jak to wyglada. Prosze o tak trudne zadania, jakie uda Wam się wymyslec . W zapytaniach mozna tworzyc: grupowanie, okreslanie kryteroiow (np. ktorych suma przychodzacyh jest > 10 minut), mozna wziac pod uwage: srednia, suma, ilość (np. ile razy dzwonila kazda osoba, albo ile razy dzwoniono do danej osoby), porownanie dat, roznice dni...doslownie wszystko − tylko mi sie juz pomysly wyczerpalyemotka
4 lip 22:18
asdf: :(?
4 lip 22:49
Trivial: emotka
4 lip 23:29
asdf: nom...emotka
5 lip 00:10
bezendu: emotka
5 lip 00:11
Tomo: asdf wkurzający już zaczynasz być ...Nie masz na roku nikogo kto by Ci sprawdził, szczególnie, że mieliście ten sam materiał? Mam wrażenie, że wrzucasz takie rzeczy by się pochwalić a nie żeby rzeczywiście Ci w czymś pomóc.
5 lip 00:16
asdf: HAHA, gościu, sprawdzic...ale co sprawdzic? Przeciez nic tu nie wstawiłem do sprawdzania, nawet uzasadniłem, dlaczego to wrzucilem i w czym oczekuje pomocy. POCHWALIĆ to sie tutaj nie ma za bardzo czym...za to ty mozesz swoja glupotą (nie bedac w temacie, a sie wypowiadać).
5 lip 00:18
asdf: jak ci sie nie podoba to nie musisz wymyslac NICZEGO, a najlepiej to sie nie udzielaj, zaczepki czy kolegow szukasz? a jak piszesz ksiazke to zmien rozdzial..
5 lip 00:23
Tomo: Coś Cię bardzo zabolało, niektórzy potrzebują po prostu oklasków i zachwytów by coś konstruktywnego zrobić. Temu panu już podziękujemy, bez odbioru.
5 lip 00:28
asdf: Pisze jedna rzecz, wymyslasz cos z kapelusza, pozniej ci odpowiadam, a twoja odpowiedz nie ma sie w ogole do mojej. przestan brac dzieciaku...w jakis sposob trzeba odreagowac (poprawka?matura?rekrutacja?). nie odpisuj juz.
5 lip 00:31
Trivial: Flame!
5 lip 01:08