matematykaszkolna.pl
PolSl Rezerwa Mariano: Cześć. Chcę zapytać o pewną rzecz. Wiem, że nikt tu nie jest jasnowidzem, chociaż... Sprawa wygląda tak, że rekrututuję się na Politechnike Śląską, na MT (MiBM). Mam slaba mature z majzy, ale pomyslalem ze warto celowac wyzej i dlatego sie zapisalem na rekrutacje. Z danych w e−rekrutacji sytuacja jest nastepujaca: 257 kandydatow, 120 miejsc, ja jestem 90 na liscie rezerwowej, czyli 210 miejsce w rekrutacji. Nie wiem czy warto miec nadzieje na dostanie sie. Moglby mi ktos dac jakies informacje czy jest jednak szansa na dostanie sie i jak wielka ona moze byc? Czy mozliwe jest, ze uczelnia zwiekszy ilosc miejsc? Jak orientacyjnie wyglada rotacja podczas rekrutacji, ile osob sie przenosi i rezygnuje itp. Czy jesli nie dostane sie w I i II turze to bede mogl sie przeniesc z innej uczelni (mysle o ATH w Bielsku−Bialej, tez MiBM) np.: w pazdzierniku albo po 1. semestrze? Z góry dzieki za odpowiedz i zycze powodzenia w studiowaniu tym co sie dostali. Marian. emotka
4 lip 21:39
Hugo: mam to samo a ile miałeś z rozsz matmy?
4 lip 21:42
Mariano: Nie pytaj. Z podstawy mialem 65%. Słaby wynik jak nie wiem co.
4 lip 21:44
Basiek: 257 kandydatow, 120 miejsc, ja jestem 90 na liscie rezerwowej, czyli 210 miejsce w rekrutacji. → Nie, nie masz szans. Z tego, co wiem, to nie można się tak nagle przenieść na inną uczelnię na samym początku, bo miejsca są zajęte. Po 1 semestrze − owszem, można, ale trzeba odrobić te przedmioty, ktorych nie miałeś w tym czasie.
4 lip 21:46
Hugo: Widzę Basiu że nie tylko ty w takiej sytuacji i co terazemotka?
4 lip 21:48
Basiek: Ja tam w tym roku licencjat.
4 lip 21:49
Basiek: Proponuję poszukać kierunku, który będzie fajny i się dostaniecie. emotka
4 lip 21:51
Mariano: Basiek, jestes pewna ze to niemozliwe?
4 lip 22:20
Basiek: Pomyśl logicznie. Musiałoby zrezygnować 89 osób ze 120 przyjętych.... Czyli prawie 75%. Byłeś kiedyś 4−ty w kolejce i nagle wszyscy przed Tobą zrezygnowali? Myślę, że mógłbyś liczyć na szczęście, gdyby to było 10, max. 15%.
4 lip 22:23