matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
amy:
Jak obliczyć taką wartość bezwzględną? |1 − i| oraz |1 + i| wiem, że i =
√
−1
, no ale nie wiem co z tym zrobić
4 lip 10:45
J:
z = a+ bi IzI =
√
a
2
+ b
2
4 lip 11:10