matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice funkcji
wiolka:
x
3
−3x
2
−5/5−x
2
+3x
3
x−>+
∞
4 lip 07:29
kochanus_niepospolitus:
1) Naucz się zapisywać poprawnie wyrażenia matematyczne bo to co zapisałaś oznacza:
5
x
3
−3x
2
−
−x
2
+3x
3
= 4x
3
−4x
2
−1
5
2) Chodziłaś na ćwiczenia ? Uważałaś na nich ? Tylko nie zwalaj winy na prowadzącego
4 lip 07:40
Janek191:
x
3
− 3 x
2
− 5
f(x) =
?
5 − x
2
+ 3 x
3
4 lip 08:07
Janek191:
x
3
− 3x
2
− 5
1 −
3
x
−
5
x
3
f(x) =
=
3 x
3
− x
2
+ 5
3 −
1
x
+
5
x
3
więc
1 − 0 − 0
1
lim f(x) =
=
3 − 0 + 0
3
x→
∞
4 lip 08:12