| d2 | d2 | d2 | |||
i | i | ? | |||
| dx2 | dy2 | dxdy |
| df | df | |||
licz po kolei pochodne | i | a potem te wyżej | ||
| dx | dy |
| d | d | d | d | ||||
y = | [uv] = v | u + u | v = (1) ... | ||||
| dx | dx | dx | dx |
| d | d | ||
u = | [y] = 0 | ||
| dx | dx |
| d | d | d | |||
v = | [ez] = ez * | z = (2) ... | |||
| dx | dx | dx |
| d | d | d | d | ||||
z = | [jk] = k | j + j | k = (3) ... | ||||
| dx | dx | dx | dx |
| d | d | ||
j = | [x2] = 2x | ||
| dx | dx |
| d | d | ||
k = | [y] = 0 | ||
| dx | dx |
| d | d | d | d | ||||
y = | [uv] = v | [u] + u | [v] = (1) ... | ||||
| dy | dy | dy | dy |
| d | d | ||
u = | [y] = 1 | ||
| dy | dy |
| d | d | d | |||
v = | [ez] = ez * | z = (2) ... | |||
| dy | dy | dy |
| d | d | d | d | ||||
z = | [jk] = k | [j] + j | [k] = (3) ... | ||||
| dy | dy | dy | dy |
| d | d | ||
j = | [x2] = 0 | ||
| dy | dy |
| d | d | ||
k = | [y] = 1 | ||
| dy | dy |
| d | ||
y = | f(x, y) | |
| dx |
| d | d | d | d | d | |||||
y = | [2uv] = 2 | [uv] = 2(v | [u] + u | [v]) = (1) ... | |||||
| dx | dx | dx | dx | dx |
| d | d | d | |||
u = | [xy2] = y2 | [x] = y2 | |||
| dx | dx | dx |
| d | d | d | |||
v = | [ez] = ez * | [z] = (2) ... | |||
| dx | dx | dx |
| d | d | d | |||
z = | [x2y] = y | [x2] = 2xy | |||
| dx | dx | dx |
| d | d | d | d | ||||
y = ... = 2 | [uv] = 2(v | [u] + u | [v]) = (1) ... | ||||
| dy | dy | dy | dy |
| d | d | d | |||
u = | [xy2] = x | [y2] = 2xy | |||
| dy | dy | dy |
| d | d | d | |||
v = | [ez] = ez * | [z] = (2) ... | |||
| dy | dy | dy |
| d | d | d | |||
z = | [x2y] = x2 | [y] = x2 | |||
| dy | dy | dy |
| d | ||
y = | f(x, y) | |
| dy |
| d | d | d | d | ||||
y = | [uv] = v | [u] + u | [v] = (1) ... | ||||
| dx | dx | dx | dx |
| d | d | d | |||
u = | [ez] = ez * | [z] = (2) ... | |||
| dx | dx | dx |
| d | d | d | |||
v = | [1 + x2y] = | [x2y] = 2xy | |||
| dx | dx | dx |
| d | d | ||
z = | [x2y] = 2xy | ||
| dx | dx |
| d | d | d | d | ||||
y = | [uv] = v | [u] + u | [v] = (1) ... | ||||
| dy | dy | dy | dy |
| d | d | d | |||
u = | [ez] = ez * | [z] = (2) ... | |||
| dy | dy | dy |
| d | d | d | |||
v = | [1 + x2y] = | [x2y] = x2 | |||
| dy | dy | dy |
| d | d | ||
z = | [x2y] = x2 | ||
| dy | dy |
| d | |
f(x, y) = 2xy2ex2y | |
| dx |
| d | |
f(x, y) = ex2y(1 + x2y) | |
| dy |
| d2 | |
f(x, y) = 2y2ex2y(1 + 2x2y) | |
| dx2 |
| d2 | |
f(x, y) = 2xyex2y(2 + x2y) | |
| dxdy |
| d2 | |
f(x, y) = x2ex2y(2 + x2y) | |
| dy2 |
| d2 | |
f(x, y) = 2xyex2y(2 + x2y) | |
| dydx |