liczby zespolone
polibuda: Proszę o pomoc!
√i10
rys. zbioru |2−1|+|2+1|=4
| | x | | y−3 | | z | |
pkt wspólne 4x+2y−3z−6=0 |
| = |
| = |
| |
| | 6 | | 3 | | 2 | |
równanie i rys. walec eliptyczny (tworz. || do 0y)
różniczna zupełna (u=2xyz+3xy
2+4x
3)
∫∫(x
2+y
2)
3dxdy D=x
2+y
2≤6
D
| | dl | |
∫ |
| k odcinek o kątach A(2,√3) B(3,2√3) |
| | y | |
k
| | 2y | | 1 | |
rozw. y'= |
| y(2) = |
| |
| | x2 | | e | |
trajektorie ort. rodziny y
2=Cx
rys rodziny i traj.
y''−4y=e
(2x)
y'=z
z'=y
3 lip 11:31
o nie: aleś nawrzucał
pierwiastek z i10 ? zapisz to sobie jako (ix)2 i sobie wyciągnij spod pierwiastka
równanie z modułami ?
różniczka zupełna : dodaj pochodne po x,y i z.
całka pierwsza − przejdź na układ biegunowy..
3 lip 12:59