1 | ||
s2X(s)−sX(s)−2X(s) = | ||
s+2 |
1 | ||
(s2−s−2)X(s) = | ||
s+2 |
1 | ||
X(s) = | ||
(s2−s−2)(s+2) |
1 | ||
X(s) = | ||
(s+2)(s+1)(s−2) |
A | B | C | 1 | ||||
+ | + | = | |||||
s+2 | s+1 | s−2 | (s+2)(s+1)(s−2) |
1 | ||
A = | ||
4 |
1 | ||
B=− | ||
3 |
1 | ||
C= | ||
12 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||
X(s) = | − | + | |||||||
4 | s+2 | 3 | s+1 | 12 | s−2 |
1 | 1 | 1 | ||||
x(t) = | e−2t− | e−t+ | e2t | |||
4 | 3 | 12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |