matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartość parametru m.
Merry:
Jednym z rozwiązań równania x
2
+5−9m+6=0 jest liczba 0. Wyznacz wartość parametru m.
2 lip 14:11
wredulus:
W(0)=0 podstawiasz i liczysz m
2 lip 14:17
Hajtowy:
11=9m m=...
2 lip 17:14