| 1 | n | |||
a) ∑ | = | |||
| i(i+1) | n+1 |
| 1 | n | |||
b)∑ | = | |||
| (4i−3)(4i+1) | 4n+1 |
| 1 | 1 | ||
= | |||
| 1+1 | 2 |
| 1 | n | |||
∑i=1n | = | |||
| i(i+1) | n+1 |
| 1 | n+1 | |||
∑i=1n+1 | = | |||
| i(i+1) | n+2 |
| 1 | 1 | 1 | n | 1 | ||||||
∑i=1n+1 | =∑i=1n | + | = | + | = | |||||
| i(i+1) | i(i+1) | (n+1)(n+2) | n+1 | (n+1)(n+2) |
| n(n+2)+1 | n2+2n+1 | (n+1)2 | n+1 | |||||
= | = | = | = | |||||
| (n+1)(n+2) | (n+1)(n+2) | (n+1)(n+2) | n+2 |
| 1 | 1 | |||
L= | = | |||
| (4−3)(4+1) | 5 |
| 1 | 1 | |||
P= | = | |||
| 4+1 | 5 |
| 1 | n | |||
∑i=1n | = | |||
| (4i+3)(4i+1) | 4n+1 |
| 1 | n+1 | n+1 | ||||
∑i=1n+1 | = | = | ||||
| (4i−3)(4i+1) | 4(n+1)+1 | 4n+5 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
∑i=1n+1 | =∑i=1n | + | = | |||
| (4i−3)(4i+1) | (4i+3)(4i+1) | (4(n+1)−3)(4(n+1)+1) |
| n | 1 | n(4n+5)+1 | 4n2+5n+1 | |||||
= | + | = | = | = | ||||
| 4n+1 | (4n+1)(4n+5) | (4n+1)(4n+5) | (4n+1)(4n+5) |
| (4n+1)(n+1) | n+1 | |||
= | = | |||
| (4n+1)(4n+5) | 4n+5 |