całka krzywoliniowa nieskierowana
Maurycy: Czy dobrze zamieniam całkę nieskierowaną? Nie bardzo rozumiem ten rodzaj całek.
Podaj sposób zamiany całki krzywoliniowej nieskierowanej ∫
k (x,y)ds na całkę pojedynczą,
jeżeli K jest łukiem opisanym funkcją y=g(x). Oblicz ∫
k 4xds, gdzie K jest łukiem o równaniu
y=x
2 +1 dla x ∊ (0,2).
K: y=g(x)
∫(x,y)
√1+(y')2 dx , granica całkowania od α do β.
α∫
β
Zad.
| | x2 | |
0∫2 4x √1 + 22dx = 4√5 ∫xdx = 4√5* |
| = 4√5 * 2 = 8√5 |
| | 2 | |
nie mam pojęcia czy dobrze to zrobiłem.