Proszę o sprawdzenie pochodnych ( ekstrema lokalne 2 zmiennych)
Matt: Witam
Proszę o sprawdzenie czy poprawnie liczę pochodne

f(x,y) = e
x(x
2−4xy+y
2)
f'x = e
x(x
2−4xy+y
2+2x−4y)
f'y = e
x(−4x+2y)
f'xx = e
x(x
2−4xy+y
2+4x−8y+2)
f"xy = e
x(−4x+2y−4)
f'yx = e
x(−4x+2y−4)
f'yy = 2e
x
1 lip 23:11
MQ: f'x jest źle policzone
f'y dobrze
dalej już nie sprawdzałem
2 lip 09:57
wredulus_pospolitus:
jak dla mnie to
f'x dobrze policzone
2 lip 10:01
J:
Chyba jednak f'
x jest też dobrze ..
2 lip 10:02
J: .... no to jest nas dwóch ...
2 lip 10:03
MQ: A, fakt! −− pomyliłem się −− źle sobie pogrupowałem.
Sorry.
2 lip 10:03
J: Pozostałe też dobrze.
2 lip 10:12
2 lip 18:08