matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice ciągów
Ewa:
Proszę wytłumaczcie mi w miarę łopatologicznie: jeśli lim an=−
∞
oraz lim bn=−1 to: n→
∞
n→
∞
lim (an*bn)=? lim (bn+an)=? lim (bn/an)=? lim
n
√
3+bn
n→
∞
n→
∞
n→
∞
n→
∞
1 lip 18:34
zawodus:
1 +
∞
0 −
∞
dopasuj wyniki
1 lip 21:05