tangens 15
Kirk: tg 15 stopni = ?
hmm, wzorów redukcyjnych nie da się zastosować, chyba że przeoczyłem jakiś wzór...
8 lis 15:23
Kirk: kurcze sorry, 3 razy mi się wysłało

net mi coś zamulił
8 lis 15:24
AROB: Użyj wzoru na tg(α − β) = tg(60
0 − 45
0).
| | tgα − tgβ | |
tg(α−β) = |
| |
| | 1 + tgα*tgβ | |
8 lis 15:30
Kirk: a rzeczywiście, już mi coś świta, dzięki
8 lis 15:35
AROB: Powinieneś otrzymać wynik: 2 −
√3
8 lis 15:38
damkan: tg8*30'
26 mar 19:19
damkan: ile wynosi
26 mar 19:20
Rokoko: tgα=−0,2727 ile wynosi kąt α ?
9 cze 15:11