matematykaszkolna.pl
poli vs uni albertqwert: Informatyka w podejściu uniwersyteckim, czy raczej politechnicznym lepiej wypada na tle jakości nauczania? Dla porównania weźmy uj i pw. Jak uważacie, może ktoś studiuje na którejś z nich?
1 lip 11:54
Metis: Po pierwsze to sprawdź programy kierunków na Uniwersytecie i Polibudzie. Wybierz to co bardziej Ci odpowiada. Po drugie to zależy gdzie chcesz potem pracowac. Przemysł to mile widziana jest politechnika...
1 lip 12:32
jakubs: Co masz na myśli jakość nauczania ?
1 lip 12:57
albertqwert: No nie wiem, mało suchej teorii, troszkę więcej przy komputerze, aktualne wiadomości z IT.
1 lip 13:10
jakubs: Teoria to podstawa, więc wszędzie będzie. Musisz zobaczyć na programy studiów, tam dowiesz się co będziesz robił.
1 lip 13:12
jakubs: Jeżeli nie chcesz się uczyć fizyki i przedmiotów typu elektronika to idz na uniwerek, jak chcesz się uczyć to idź na polibudę. Ile będziesz umiał po studiach to głównie zależy od Ciebie.
1 lip 13:19
Trivial: Jest tylko jedno wyjście − studiuj oba na raz! Po pięciu latach dokonasz prawdziwie słusznego wyboru, które Ci się bardziej podobało.
1 lip 22:30
albertqwert: @Trivial, masz rację! Mam stypendium, ewentualnie zrezygnuje z jednego
1 lip 22:31
Trivial: Odnośnie "mało suchej teorii, troszkę więcej przy komputerze" − ja szczerze mówiąc wolałbym mieć troszkę więcej teorii niż ciągle te męczące laboratoria. emotka
1 lip 22:37
albertqwert: @Trivial, a gdzie robisz doktorat?
1 lip 22:40
albertqwert: to znaczy studiujesz
1 lip 22:40
Trivial: Na Ziemi.
1 lip 22:43
albertqwert: pytam na poważnie, kraków?
1 lip 22:44
Trivial: Po prostu zastanawiam się dlaczego każdy o to pyta.
1 lip 22:46
albertqwert: z ciekawości, może jesteś popularną osobą na uczelni lub coś na temat informatyki wiesz
1 lip 22:50
Trivial: Studiuję w Krakowie. A teraz dobranoc − jutro czeka mnie kolejny umiarkowanie nieciekawy dzień w pracy.
1 lip 23:06
albertqwert: powodzenia
1 lip 23:07