długość łuku
Nieuchwytny: Długość łuku paraboli y
2=(x−1)
3
y=(x−1)
32 y'=
32(x−1)
1/
2...
nie będę przepisywał całości, troszkę nie ogarniam indexów
| | 1 | | 1 | | 3 | |
...= |
| ((9x−5)32)5= |
| (40/div> |
| −133/2) |
| | 27 | | 27 | | 2 | |
Wynik wyszedł poprawny?
30 cze 20:46
Nieuchwytny: przepraszam, miało być 403/2 − ..
30 cze 20:48
Nieuchwytny: ktoś coś wie?
30 cze 21:16
Mila:

To jest parabola półsześcienna.
W jakich granicach?
30 cze 21:24
Nieuchwytny: w punktach A(2,−1)→B(5,−8)
30 cze 21:29
Mila:
Dobrze.
| 1 | | 40√40−13√13 | | 80√10−13√13 | |
| (403/2−133/2)= |
| = |
| |
| 27 | | 27 | | 27 | |
30 cze 21:45
Nieuchwytny: dziękuję
30 cze 22:30
Mila:
30 cze 22:38