| (3x3+5x+3)(280x+7) | ||
b) lim | ||
| (2x−5)2(3x+7)2 |
| √2x25x+3+√2x+5 | ||
(√2x25x+3−√2x+5) | = | |
| √2x25x+3+√2x+5 |
| 2x2+5x+3−2x2−5 | 5x−2 | ||
= | |||
| √2x25x+3+√2x+5 | √2x25x+3+√2x+5 |
| 2x2+5x+3−2x2−5 | 5x−2 | ||
= | |||
| √2x25x+3+√2x+5 | √2x25x+3+√2x+5 |
| 5x−2 | ||
lim | = | |
| √2x25x+3+√2x+5 |
| 5x−2 | ||
lim | = | |
| √2x25x+3+√2x+5 |
| |||||||||||
lim | |||||||||||
| x √2+ 5x + 3x2 + x √2+ 5x2 |
| |||||||||||
lim | = | ||||||||||
| √2+ 5x + 3x2 + x√2+ 5x2 |
| |||||||||||
lim | |||||||||||
| √2+ 5x + 3x2 + √2+ 5x2 |
| |||||||||||
lim | |||||||||||
| √2+ 5x + 3x2 + √2+ 5x2 |
| ( 3+ 5x2 + 3x3 ) (280 + 7x) | ||
=lim | ||
| ( 2 − 5x )2 (3 + 7x )2 |
| 3*280 | ||
= | ||
| 4*9 |
| 3*280 | ||
= | ||
| 4*9 |
| 1 | ||
=23 | − bodajże | |
| 3 |