matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszęo pomoc:)
lol2:
czy pochodna z (tgx)
2
to bedzie: 2tgx/cos
2
x
?
29 cze 22:05
Eta:
ok
29 cze 22:06
Dziadek Mróz:
y = tg
2
(x) y = u
2
u = tg(x) y' = [u
2
]' = 2u * u' = (1) ...
1
u' = [tg(x)]' =
cos
2
(x)
1
sin(x)
1
2sin(x)
... (1) = 2tg(x) *
= 2
*
=
cos
2
(x)
cos(x)
cos
2
(x)
cos
3
(x)
29 cze 22:08
Eta:
2tgx
2sinx
= ......... =
cos
2
x
cos
3
x
29 cze 22:09
lol2:
dzieki
29 cze 22:11
lol2:
no tak
29 cze 22:12