teoria
Kuba: Czy funkcja y=sinx i y= sinx*cosx są jednakowe? odpowiedz uzasadnij.
−−−−−−−−
cosx
29 cze 16:52
5-latek: Najpierw sobie odpowiedz na pytanie . Kiedy dwie funkcje sa rownowartosciowe ?
29 cze 16:57
Kuba: dzieki za pomoc, zaspokoiłes moją ciekawość...
29 cze 17:11
pigor: ..., nie , bo pierwsza ma sens dla x∊R , a druga dla x∊R\{x: cosx=0} ...
29 cze 17:21
razor: nie są równe bo mają różne dziedziny
29 cze 17:23
Piotr 10: Nie są, bo mają inne dziedziny
Funkcje są takie samy, gdy
1. Mają taką samą dziedzinę,
2. Da je się doprowadzić do takiej samej postaci
29 cze 17:24