całka ogólna i szczególna
Maciej: Wyznacz całke ogólną i szczególną przy warunku y(0)=1 x(0)=0 równania rózniczkowego
y'(x2−4)−2xy=0 y i x powinno być zero w indeksie dolnym ale nie wiem jak to zrobic
Teraz ograomna prośba potrzebuje te zadanie zrobione wiec jak ktoś umie to byłbym bardzo
wdzięczny
29 cze 15:00
Tom: Ilko sam zrób a nie wbijasz tutaj
29 cze 15:01
Maciej: słuchaj licze ze tu otrzymam szybszą pomoc, takimi postami mi nie pomagasz
29 cze 15:04
Krzysiek: masz równanie o rozdzielonych zmiennych, więc wystarczy rozdzielić zmienne i wyliczyć
odpowiednie całki
29 cze 15:16
Mila:
ln(y)=ln(x
2−4) +C
dalej sam?
29 cze 21:40