Pomoże ktos w tej całce??
lol2: ∫arctg4xdx
29 cze 13:48
bezendu:
Musisz przez części to zrobić chyba.
29 cze 13:51
zawodus: części
29 cze 13:52
lol2: mogłby ktos to rozwiazac? chciałbym sprawdzic czy dobrze zrobiłem
29 cze 13:56
zawodus: to pokaż jak policzyłeś
29 cze 13:58
lol2: u=arctg4x v=1
u= 4/(x2+1) v=x
dobrze to zamieniałem przez cześci z reszta dam rade jak to jest dobrze?
29 cze 14:00
lol2:
29 cze 14:02
setaRDG: zamiast x2 musisz zapisać (4x)2
29 cze 14:04
zawodus: źle policzona pochodna (arctg(4x))'
29 cze 14:05
29 cze 14:07
lol2: nie rozumiem tej pochodnej rozpiszesz ja dokładnie
29 cze 17:01
razor:
| | 1 | | 4 | |
(arctg4x)' = |
| *(4x)' = |
| |
| | 1+(4x)2 | | 1+16x2 | |
29 cze 17:03
lol2: ok juz opanowałem dzieki za pomoc
29 cze 17:04