Rozwiąż układ równań :
Piotr : Rozwiąż układ równań :
{ |x−2| +y = 3
{ x−2y = −1
jest to układ równan
8 lis 14:26
Godzio:
x−2=3−y v x−2=−3+y
x−2y=−1 x−2y=−1
x=5−y x=−1+y
5−y−2y=−1 −1+y−2y=−1
−3y=−6 y=0
x=5−y x=−1
y=2
x=3
Nie tak ?
8 lis 14:30
Piotr : gówno prawda w szkole było inaczej
jest jakis inny sposob ?
8 lis 14:31
xyz: może trochę szacunku?
8 lis 14:31
Piotr : dzieki Godzio jestes geniuszem
8 lis 14:33
Godzio: nie ma sprawy
8 lis 14:35
8 lis 14:35
Eta:
rozważ w przedziałach:
1/ x ≥0 2/ x <0
x −2 +y = 3 /*(−1) −x +2 +y = 3
x −2y = −1 x −2y = −1
−x −y = −5 −x +y = 1
x −2y = −1 x −2y = −1
−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−
= −3y = −6 = −y = 0
y = 2 y= 0
x=3 i x ≥2 x = −1 i x < 2
odp: są dwa rozwiazania:
(3,2) ( −1,0)
8 lis 14:37
Piotr : o to mi chodziło dzieki Eta
8 lis 14:42
Eta:
poprawiam chochlika

oczywiście w przedziałach:
1) x ≥2 20 x <2
8 lis 14:44
Eta:
ach te chochliki

1/x≥2 lub 2) x<2
8 lis 14:46
Piotr : własnie sie zastanawiałem skad wzieło sie 20 bo ja rozpisalem wartosc bezwzgledna najpierw i to
mi wyszło własnie
x≥2 lub x<2
8 lis 14:50
Eta:
8 lis 14:52
v: β
6 lis 13:24
v: siema
6 lis 13:25