matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
tyu:
porównaj liczby a= log
2
√
2
b=log
2
√
3
Czy ktoś mógłby przystępnie wytłumaczyć jak to zrobić
28 cze 23:35
pigor:
..., np. tak :
√
3
>
√
2
sprawa oczywista prawda
, a funkcja y=log
2
x rosnąca, więc log
2
√
3
>lpg
2
√
2
i to tyle . ...
28 cze 23:44
tyu:
dziękuję za pomoc
28 cze 23:52