matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania różniczkowe
paul:
rozwiąż następujące równanie różniczkowe: y'x − y
2
− y = 0 robię tak y'x − y
2
− y = 0
dy
x = y
2
+ y / : x
dx
dy
y
2
+ y
=
/ *dx
dx
x
y
2
+ y
dy =
dx / : y
2
+ y
x
dy
dx
=
y
2
− y
x
1
1
∫
dy = ∫
dx
y
2
+y
x
mam problem z całką po dy, podstawienie nic nie daje a przez części wychodzi jakiś kosmos pomoże ktoś?
C*x
ps. rozwiązaniem do tego zadania jest y =
1−C*x
28 cze 17:57
zawodus:
rozkład na ułamki proste
28 cze 19:08
paul:
kurcze, muszę mieć dzisiaj chyba jakieś zaćmienie umysłowe... przecież to było takie oczywiste
dzięki za pomoc!
28 cze 19:36