Matura
Nieudany maturzysta : Witam Zawaliłem maturę z Matmy miałem 29 % pech czy nie douczenie cięszko oceniać Ale tak bywa
twardym trza być nie miętkim hehe dobra luz
mam pytanie jak to się oblicza
(4√2)8
28 cze 17:27
sushi_ gg6397228:
(n√a)m= am/n
28 cze 17:29
Saizou :
np.
(4√2)8=(21/4)8=22=4
28 cze 17:30
Nieudany maturzysta : Dziękuje rozwiałem jedną z wątpliwości
28 cze 17:37
pigor: ..., zauważ,że ...

"skraca się" stopień danego pierwiastka z wykładnikiem
jego potęgi,
tu stopień 4 z wykładnikiem 8 skraca się przez NWD(4,8)=4, a więc (
4√2)
8=2
2= 4.
28 cze 17:42
Mila:
To zabieraj się systematycznie do nauki, poprawisz w sierpniu.
28 cze 20:57
sushi_ gg6397228:
mogłeś mieć 28% lub 30%, nie przyznają połówkowych punktów
28 cze 21:31
Mila:
Poszedł opijać porażkę.?
28 cze 23:32
Janek191:
Moja bratanica miała 98 % z matematyki podstawowej.
29 cze 07:35
daras: a co miałes z polaka? z ortografii chyba zwolnienie ?
29 cze 08:36