matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika!!!!
Ilonu$ka :
PLIS POMÓŻCIE Usuń niewymierność z mianownika
11+ √2 / 2 √2
8 lis 14:17
Eta:
11+
√
2
(11+
√
2
)*
√
2
11
√
2
+2
11
√
2
+2
=
=
=
2
√
2
2*
√
2
*
√
2
2*2
4
8 lis 14:21
Ilonu$ka :
DZIĘKI
!
8 lis 14:22