czy ktoś jeszcze pomoże
michał: wiadomo że cos360 = √5+14 wykaż że;
cos180 = √2√5+104
28 cze 16:44
Saizou :
cos(36)=cos(2*18)=....
28 cze 16:48
Nieuchwytny: cos połowy kąta
28 cze 16:48
michał: tyle to wiedziałem ale co dalej
28 cze 17:00
52: Użyj tych wzorów i ci powinno wyjść.
cos2α=2sinαcosα
sin2α+cos2α=1
28 cze 17:05
28 cze 17:05
Saizou :
52 coś ci się pomieszało xd
cos2x=cos2x−sin2x
cos2x=cos2x−(1−cos2x)
cos2x=2cos2x−1
sin2x=2sinxcosx
28 cze 17:26
52: OMG no tak, ale wtopa, po maturze odbija
28 cze 18:44
michał: mam kłopoty z przekształceniem coś chyba robię żle
28 cze 18:46
Saizou :
są wakacje i jest odmużdżenie xd
28 cze 18:46
52: Saizou żebyś wiedział
28 cze 18:47
michał: jednak zrobiłem i słusznie już są wakacje
28 cze 19:02
Saizou : wiem, wiem czasem też tak mam
28 cze 19:08