matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja uwikłana, otoczenie punktu
Belfegor:
Dana jest funkcja f(x,y)=x
2
−y
2
−y Czy na pewnym otoczeniu U(0) istnieje funkcja r uwikłana przez równanie f(x,y)=0 spełniająca warunek r(0)=1 ? Tu nie mam pojęcia od czego zacząć...
28 cze 14:20