zadanie.
zdesperowana :(: Błagam o pomoc

!
1. Wymyśliłeś sobie, ze przez 35 lat bedziesz co miesiac odkladal pewna stala kwote. Po tym
okresie chcesz otrzymywac przez 20 lat emeryture w wysokosci rownowaznej swojej pensji
(uwzgledniajac inflacje). Oblicz ile powinienes odkladac miesiecznie, by spelnic to zalozenie.
do projektu przyjmij:
oprocentowanie w skali roku 4%, kapitalizacja miesieczna, inflacja w skali rocznej
3910 %
2. Sporzadz plan splaty kredytu w rownych ratach placonych na poczatku poszczegolnych lat,
jezeli
s=250000
n=20 lat
p=10% (oprocentowanie w skali roku naliczane miesiecznie)
3. W chwili obecnej dostales 100000zl. Chcesz ulokowac je na lokacie i zastanawiasz sie jak
najkorzystniej je zdeponowac. Masz do wyboru lokaty4,6 miesieczne w DeutscheBank oraz dowolnie
wybrana przez siebie w innym banku.
Przedstaw dla kazdego z wariantow tabele z odpowiednimi wartosciami, tj. kwota jaka dysponujemy
w kazdym miesiacu, odsetkami naliczonymi oraz naleznym podatkiem.
Zalozenie lokaty o stalym oprocentowaniu, automatycznie odnawialne do uplywu 10 lat.