matematykaszkolna.pl
Poprawa 2015 piquey: Ej wiecie moze jak bd wyglądać poprawa matury w 2015 r? chodzi mi o to że chce poprawic majce pr (56%) i zastanawia mnie czy bd pisał na "starych warunkach" czy na "nowych" z granicami i pochodnymi i chuj wie co jeszcze? ten wpis mi dał do myślenia " http://www.matematyka.pl/360087.htm "
27 cze 11:50
Piotr 10: Pisałeś maturę w tym roku ? Jeśli tak, to za rok na starych zasadach
27 cze 11:53
jakubs: Kolega w Tytule napisał "Poprawa 2015" tak więc pewnie che poprawić w przyszłym roku. Tak jak Piotr 10 napisał. Będziesz pisał na zasadach jak w tym roku.
27 cze 12:03
piquey: Jestescie pewni ? To o czym oni mowią w poscie do którego link załączyłem? Jak myslicie jest sens dopytania sie dzwoniąc do CKE/OKE o to?
27 cze 12:05
jakubs: Przynajmniej tak mi się wydaje. Najlepiej zadzwoń do lokalnego OKE i się dowiedz, lub napisz do nich maila .
27 cze 12:11
zawodus: Od 1 września 2014 roku ma wejść (ciekawe czy wejdzie) nowelizacja ustawy mówiąca o tym, że poprawiając wynik z matury piszesz na zasadach obowiązujących w danym roku szkolnym. Czyli wg tego musiałbyś pisać "nową maturę", bo w liceach już "stara" nie obowiązuje. Ma to nie dotyczyć osób, które nie zdały i piszą poprawkę. One cały czas będą miały 5 lat na poprawienie na warunkach, w których pisały pierwszą maturę. Ciekawe jak to się będzie wyglądać w tym roku, bo mogliby jeszcze pozwolić licealistom poprawiać na starych zasadach dlatego, że technika piszą tę maturę. Najlepiej zadzwonić do kogoś z OKE lub napisać maila do nich emotka
27 cze 12:23