Wyznaczyć wartość pochodnej w punkcie
Kat: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania!
Wyznaczyć wartość pochodnej y=arctgx w punkcie x= √2 ; 11+x2
27 cze 08:49
J:
I gdzie masz problem ?
27 cze 09:08
Kat: nie wiem nawet jak się zabrać za to zadanie, także problem tkwi w całym zadaniu.
27 cze 09:19
Toskan:
Oblicz pochodną funkcji f(x) = arctg x.
Następnie otrzymasz wzór nowej funkcji. Oznacz ją f '(x).
Pozostaje obliczyć f '(√2).
27 cze 09:21
Kat: Myślałam, ze to zadanie jest bardziej skomplikowane, dzięki za pomoc
27 cze 09:27
J:
OK.
| | 1 | |
f'(x) = |
| , terz podstaw za x podane wartości i obliczaj.. jak nie dasz rady to |
| | 1 + x2 | |
pomożemy,ale spróbuj sam
27 cze 09:27
Kat: wynik 1/3. i to już wszystko?
27 cze 09:34
J: Dokładnie..
27 cze 09:34
Kat: o jaaa, myslalam, ze to jest tylko początek i nie wiedzialam co dalej zrobić

. dzieki wielkie
27 cze 09:36
Kat: o jaaa, myslalam, ze to jest tylko początek i nie wiedzialam co dalej zrobić

. dzieki wielkie
27 cze 09:36