matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika!!!!
Ilonu$ka :
PLIS POMÓŻCIE Usuń niewymierność z mianownika
11+ √2 / 2 √2 1+ √3 / √2 * √3
8 lis 13:42
goldenfille:
11+
√
2
11+
√
2
2
√
2
22
√
2
+2*2
22
√
2
+4
=
*
=
=
2
√
2
2
√
2
2
√
2
4*2
8
√
2
możesz też pomnożyć przez
i mozesz to skrócić wyciągając pzred nawias 2
√
2
8 lis 13:48
Ilonu$ka :
Dzięki
xd
8 lis 14:19