całka podwójna oznaczona trzema funkcjami z "e".
student PP: ∫∫xdxdy ograniczona funkcjami y=e
2 , y=e
2x , y=e
x.
czy możecie rozpisać mi zadanie krok po kroku ponieważ po narysowaniu obszaru mam już problem z
e
2 i wydaje mi się że tu mogę coś mieć źle? obszar przypomina trąbkę wygiętą do góry

nie jestem też pewien czy całkowanie przez części zastosowałem poprawnie a zdjęć dodać nie
mogę.
26 cze 19:48
Krzysiek: druga funkcja to y=e2*x czy y=e2x ?
26 cze 19:53
student PP: y=e2x
26 cze 19:54
student PP: i jeśli mógłbyś to powiedz czy obszar całkowania od 1 do e2 jest ok
26 cze 19:55
Krzysiek: jak całkujesz po 'y' to ok
26 cze 20:03
Mila:
y=e2
y=e2x
y=ex
e
2x=e
x⇔x=0
e
2x=e
2⇔x=1
e
x=e
2⇔x=2
1∫
e2[
(0.5lny)∫
lny(x )dx]dy=...
26 cze 20:28