Ile to jest: dowolna macierz + 1?
paweł: Ile to jest: dowolna macierz + 1?
Czy 1 można zapisać jako dowolna macierz wypełniona jedynkami?
Niby proste, a nie wiem jak to się liczy i nigdzie nie mogę znaleźć.
26 cze 18:48
Vizer: Nie można sb dodać ' tak o ' liczby do macierzy, to są dwie różne rzeczy. Prawdopodobnie zapis
'1' oznacza macierz jednostkową.
26 cze 18:56
paweł: Czyli dobrze rozwiązuje?
|−2 1|
| 2 −2| * X + X = ....
| −2 1 |
X * ( | 2 −2 | + 1 ) = ....
| −2 1 | | 1 0 |
X * ( | 2 −2 | + | 0 1 | ) = ....
| −1 1 |
X * | 2 −1 | = ...
27 cze 05:13
paweł: help, o 16 mam egzamin
27 cze 14:37