oblicz
Ewa: √9r2cos4t sin2t+9r2sin4t cos2t
Pomoże ktoś?
Wynik w odpowiedziach wynosi 32rsin2t
26 cze 14:38
razor: | | 9 | | 9 | |
... = √9r2sin2tcos2t(cos2t+sint) = √ |
| r24sin2tcos2t = √ |
| (2sintcost)2 |
| | 4 | | 4 | |
| | 9 | | 3 | |
= √ |
| sin22t = |
| sin2t |
| | 4 | | 2 | |
26 cze 14:41
razor: zgubiłem r
2 w trzeciej linijce
26 cze 14:44
26 cze 14:46
Ewa: Możesz powiedzieć skąd się wzięła ta 4?
26 cze 14:50
Ewa: No odpowiedź zła. Zrobiłam błąd gdzieś w obliczeniach od nowa wszystko licze
26 cze 14:51