matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
2pac:
lnx
x
2
(gdyby nie było widać to jest to: (lnx)/(x
2
) ) czy da sie policzyć tę całkę metoda przez podstawienie?
26 cze 00:14
Mila:
przez części
1
1
1
1
[lnx=u,
dx=du, dv=
, v=∫
dx=−
]
x
x
2
x
2
x
26 cze 17:24