matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szybkie pytanie o rozwiązanie całki
Daniel:
Szybkie pytanie:
0
∫
∞
e
−2x
dx czy końcowe rozwiązanie i wynik to: lim[−
1
2
e
2*
∞
+
1
2
e
2*0
]=−
∞
26 cze 00:10
zombi:
−1
∫e
−2x
dx =
e
−2x
+ C
2
−1
lim
x→
∞
e
−2x
= 0
2
−1
−1
lim
x→0
e
−2x
=
2
2
26 cze 03:56
Daniel:
Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu.
26 cze 16:42