aa
Hugo: Wyznacz Granice ciągu Zofii Nałkowskiej

Co słychać u maturzystów? (w wypowiedzi swojej porusz co najmniej jeden z poniższych tematów)
+ mundial.
+ rekrutacja.
+ w Piątek wyniki.
+ brzydka pogoda.
+ Hugo uspokój sie.
.../5pkt
25 cze 16:25
ICSP: | | 13 | |
Wyznacz ciąg geometryczny w którym suma trzech początkowych wyrazów wynosi |
| , a suma |
| | 2 | |
| | 91 | |
kwadratów tych wyrazów wynosi |
| |
| | 4 | |
25 cze 16:29
ICSP: Masz czas do 17
25 cze 16:29
J: Podpowiedź: ... zadanie wykonalne w pamięci...
25 cze 16:36
ICSP: Mają być obliczenia
25 cze 16:37
J:
25 cze 16:37
jakubs: Hugo widzę w formie
25 cze 16:55
jerey: mundial#lekkaspina#bf3multi i tak codziennie a miałem sie uczyć analizy 1
25 cze 17:12
WueR:
Orientuje sie ktos moze jaki bedzie odpowiedni podrecznik i zbior zadan do algebry ogolnej i
teorii liczb i cos na poczatek z topologii?
25 cze 17:14
jakubs:
| | 13 | | 91 | |
( |
| )2= |
| +2a1a2+2a1a3+2a2a3 |
| | 2 | | 4 | |
a
22=a
1a
3
a
1=5−a
3
| | 1 | | 3 | | 9 | | 9 | | 3 | | 1 | |
Zatem odp: a1= |
| , a2= |
| , a3= |
| lub a1= |
| , a2= |
| , a3= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
Już po 17, ale oglądam mecz dlatego tak późno
25 cze 17:40
WueR:
Zle! W poleceniu jest napisane, by wyznaczyc jeden taki ciag, nie dwa!
25 cze 17:41
25 cze 18:28
Hugo: Huga nie było
25 cze 20:04
Hugo: a + b + c = 6,5 //geometryczny
a
2+b
2+c
2=22,75
a + aq + aq
2 =6,5
a
2+(aq)
2+(aq
2)
2=22,75
a + aq + aq
2 =6,5
a
2+a
2q
2+a
2q
4=22,75
a(1+q+q
2) =6,5
a
2+a
2q
2+a
2q
4=22,75
a
2+a
2q
2+a
2q
4=22,75
| 6,5 | | 6,5 | | 6,5 | |
| )2+( |
| )2q2+( |
| )2q4=22,75 |
| 1+q+q2 | | 1+q+q2 | | 1+q+q2 | |
| 42.25 | | 42.25 | | 42.25 | |
| )+( |
| )2q2+( |
| q4=22,75 |
| (1+q+q2) | | 1+q+q2)2 | | 1+q+q2)2 | |
42.25 + 42.25q
2 + 42.25q
4 = 22,75(1+q+q
2)
42.25 +
42.25q2 + 42.25q
4 =
22,75+22,75q+
22,75q2
19.5 − 22,75q +19.5q
2 +42.25q
4 =0
Huguś celowo zrobił źle to zadanie
25 cze 20:18
Hugo: albo inaczej zrobie to metodą ICSP
" nie wiem

"
25 cze 20:23
ewelina: vtvtgbnf yhykpl
25 cze 20:39
bezendu:
Ja tam się nie rekrutuję

Wolę raczej już zarabiać na siebie
25 cze 20:45
Piotr 10: a tak PS: ile za godzinę masz
?
25 cze 20:49
bezendu:
15 zł a nadgodziny 25 zł. Wiem nie wiem czy opłaca się iść na studia. Ludzie co ze mną pracują
też pokończyli studia i jakoś nie dało im to prestiżu, nawet jest osoba po studiach
prawniczych.
25 cze 20:50
Hugo: bezendu zmienił kolorek na różowy i doi 300zł/h
25 cze 20:51
Piotr 10: To ładnie, ja miałem 8 zł za godzinę, dziennie 88 zł. A co robisz tak ogółem ?
25 cze 20:51
bezendu:
Tajemnica zawodowa
25 cze 20:51
Hugo: 15zł/h ...

nie szanujesz się !
25 cze 20:52
bezendu:
Na czysto Hugo, odlicz sobie składki i inne pierdoły to jest więcej
25 cze 20:53
Hugo: 
x * (1−0,23) = 15zł
x=19,5
ZUs by ci pokrywali ? Chyba że robisz na lewo
25 cze 20:57
bezendu: Jakie lewo, normalnie legalnie na umowę
25 cze 20:58
Kacper: Te składki to chyba troszke więcej wyjdą, VATu nie odliczają
25 cze 21:12
kyrtap: heu heu pan Kyrtap ma 16 zł za 1 h
25 cze 21:21
kyrtap: i tak w ogóle to siemka
25 cze 21:22
Hugo: ahoj
25 cze 21:23
jakubs: Cześć Patryk !
25 cze 21:24
kyrtap: no Hejo co tam moi matematycy?
25 cze 21:30
kyrtap: e żyjecie?
25 cze 21:39
jakubs: Żyjemy, ale ja nie matematyk
25 cze 21:40
kyrtap: matematyk nie matematyk każdy człowiek
25 cze 21:44
jakubs: Taki szary maturzysta hehe

Co tam u Ciebie ? Dawno Cię na forum nie widziałem
25 cze 21:47
kyrtap: no bo wyjechałem pod Wrocław i wróciłem
25 cze 21:53
jakubs: Yhyymm, co tam ciekawego porabiałeś ? Jeśli można wiedzieć
25 cze 21:55
kyrtap: no ścinałem słoneczniki
25 cze 22:02
jakubs: No tak zapomniałem, że coś wspominałeś o słonecznikach. Mnie do ogórków nie przyjęli i bida,
nie popracuje sobie przez wakacje
25 cze 22:03
Hugo: : > jak kobiety
25 cze 22:04
kyrtap: lepiej wybierz mi jakiś kierunek bo nie wiem co mam wybrać

nie mam żadnych zainteresowań
25 cze 22:04
kyrtap: co jak kobiety?
25 cze 22:05
jakubs: To może jakiś masażysta, albo fizjoterapeuta ?
25 cze 22:08
kyrtap: kurcze jestem w takim zaułku że nie wiem
25 cze 22:10
lolek: nigdzie w "normalnej" pracy w polsce nie dają 15 zł na godzinę i ubezpieczenie....
25 cze 22:31
jakubs: A jednak dają
25 cze 22:32
kyrtap: no widzisz a jednak lolek dają jak ma się szefa z za granicy
25 cze 22:36
lolek: i ciekawe co się robi jeśli się zdradzić tego nie chce...
25 cze 22:36
25 cze 23:00
jakubs:
25 cze 23:01
Hugo: + nie brzydka
+ niska − funkcyjna

+ z Humana ... no przebole !
+ w moim wieku
+ też bedzie studiować w Krk
+ blisko mieszka
+ melanżowa dama
25 cze 23:11
Marcin: "Znajdź czas w piątek po szkole i mi podziękujesz"
25 cze 23:44