Własność
pored: Jaka to zależność bo się zagubiłem

mam e
1/5ln|x|
i potem z tego mam e
ln 5√x i na koniec
5√|x|
JAk wygląda wzór na tę zależność i jak to wygląda np jakbym miał 1/2 to wynik będzie
2√|X|
a np jakbym miał 2ln|x| albo np 5/7 ln|X| .
Proszę o wytłumaczenie
24 cze 21:23
sushi_ gg6397228:
f(x)= eln (f(x))
24 cze 21:25
Mila:
alna(b)=b
24 cze 21:26
Darth Mazut: Istnieje pewna zależność:
eln a = a // ln to logarytm o podstawie e
wynika to wprost z definicji logarytmu
ln a daje taką liczbę że e podniesione do tej liczby jest równe a stąd Twoje e do potęgi
logarytmu czyli do potęgi tej liczby daje a
24 cze 21:29
Toskan: Zgadzam się z moimi przedmówcami, ale: 5√x≠5√|x|
24 cze 21:47
pored: ok a jak mam y=e−ln|cosx| to co zostanie jak to się ,, znosi ,, ;c
24 cze 22:09
pored: − cosx?
24 cze 22:09
24 cze 22:12
pored: 
// nie rozumiem tego kompletnie
24 cze 22:14
Mila:
−ln(|cosx|) mozesz zapisać :
| | 1 | |
ln(|cosx|)−1=ln( |
| ) przy założeniu cosx ≠0 |
| | |cosx| | |
24 cze 22:19
Darth Mazut: x * loga c = loga cx
Jeszcze taka zależność zachodzi
24 cze 22:22
pored: Dzięki
24 cze 22:26