matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc bo nie wiem jak sie za to zabrać
Lilia:
W trójkącie ABC i A'B'C' poprowadzono dwusieczne CD i C'D'. Uzasadnić, że trójkąt ABC przystaje do trójkąta A'B'C', wiedząc, że /CD/=/C'D'/, /AD/=/A'D'/ oraz /kątCDA/=/kątC'D'A'/.
8 lis 11:42