matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie różniczkowe gdyby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny
123:
x
2
dy/dx = x
2
+ xy + y
2
24 cze 19:38
Krzysiek:
y'=1+y/x+(y/x)
2
podstawienie: z=y/x
24 cze 19:51
123:
24 cze 20:02
123:
dzięki
24 cze 20:02