Pytania
Jacek: Hej, mam 3 pytania
1.czy ktoś z Was uczęszczał na kurs CISCO, lub nadal chodzi?
2.Eti na pg, czy ktoś się orientuje, coś wie na temat studiowania na tej uczelni, lub ogóle na
ETI na informatyce?
3.Skąd tak dobrze ogarniacie matmę
24 cze 16:01
Nieuchwytny: Ja mam certyfikat CISCO, ogólnie ciekawa sprawa i bardzo prosta
24 cze 16:02
Jacek: CCNA? w ile go zrobiłeś? w czymś Ci się przydał?
24 cze 16:04
Nieuchwytny: Mam pierwszy stopień, kurs rozpocząłem w październiku/listopadzie a egzamin miałem w drugim
półroczu. Na razie go nie wykorzystałem ale na pewno się przyda
24 cze 18:11
Neko: Na informatykę na ETI nie idź, będziesz miał nadmiar programowania (np na grafice zamiast
grafiki jest programowanie, na systemach MacOS,OX, zamiast o tych systemach będziesz miał
programowanie. Nie dojdziesz do sieci komputerowych bez tego, bo rozumiem że nawiązujesz do
CISCO.
Co do CISCO jest bardzo fajny kurs, nie trudny, logiczny i bardzo przyjemny, ale ja np jestem
pasjonatem

Nie ogarniam super matmy, ale nauka i ciężka praca da Ci korzyści i z tego państwo Cię nie
ograbi w postaci podatku
24 cze 18:22
Metis: Jak masz możliwość to rób

Dodatkowy plus w CV
24 cze 18:27
Jacek: Jestem na 2 semestrze, nawet po CCNA myślę, żeby pójść na CCNP ponieważ wiążę z sieciami moją
przyszłość (chciałbym

)
To jakie studia dla mnie byłyby odpowiednie?
Jestem w 3 klasie technikum (po wakacjach)
24 cze 19:48
Neko: Najlepiej zaoczne, takie gdzie jest dobra specjalizacja sieciowa
24 cze 19:50
ela: kiepsko właśnie u mnie z programowaniem, ponieważ w naszym technikum przepisujemy gotowce z
kartek tak oto nasze lekcje wyglądają, chyba muszę się sam za to programowanie zabrać, bo bez
tego to chyba żadne studia związane i informatyką
24 cze 19:56
Jacek: sorry od siostry mi się napisało...
24 cze 19:57
Neko: Mówię zaoczne i tyle, tam mniej tego będzie, a więcej sieci. Potem jakieś podyplomowe
Neko: Btw do ZSŁ chodzisz?
Jacek: A Ty studiujesz na ETI?
24 cze 19:58
Jacek: nie, a co nie tylko w mojej szkole tak wygląda... o zgrozo
24 cze 19:58
24 cze 20:00
Jacek: o dzięki, a ciężko w ogóle dostać się na pg?
z czego maturę zdawałeś?
24 cze 20:03
Neko: Dostać nie ciężko, z matmą R 68% się dostaniesz, ale mówię, nie warto. Na dniach otwartych
byłem na mega pokazie sieciowym, sale, prowadzący, na zajęciach nic nie uczą a 1 projekt po 2
tygodniach to baza danych w c++ na czarnym ekraniku (jakby MySQL nie wymyślono nie?) a 2
projekt to jakiś river ride z biblioteką sdl....
Więc mówię, nie warto, a dopiero początek, kolejne semestry to np sterowniki Na Xboxa w
Asemblerze itp
Masa absurdu, mało sieci
Nie polecam
24 cze 20:06
Jacek: No ok, dzięki wielkie
24 cze 20:09
Mateusz: Ja mam CCNP Security( Security bo akurat ociera się tematyka szyfrowania itp a mnie to
najbardziej interesuje) ogólnie taka wiedza na poziomie CCNA może się przydać np do
diagnozownia problemow z siecią zależy też gdzie trafisz jak np do firmy gdzie mają sieć na
tym sprzęcie to CCNA to minimum żeby np zrobic jakiś VLAN ogolnie po CCNA warto się okreslic
i zrobic albo Security albo z projektowania sieci No i iść dalej jak Cie to zainteresuje.
25 cze 07:41