Prosze o pomoc! :) :) :)
Ania: Funkcja F określona jest wzorem F(x)= ax−1/x+2. Wyznacz wartość parametru a tak, aby do wykresu
funkcji F należał punkt A(3, 1). Dla wyznaczonej wartości parametru:
a) sprowadz wzór tej funkcji F do postaci F(x)=k/x−p + q;
b) określ dziedzinę i zbiór wartości funkcji F;
c) podaj przedziały monotonicznosci;
d) wyznacz zbiór tych argumentów, dla których wartości funkcji F są większe od wartości funkcji
G(x)= x+3/2x−5
23 cze 22:50
5-latek: | | a*3−1 | |
1= |
| i wylicz z tego a |
| | 3+2 | |
Odpoweidz tez sobie na pytanie . Co to oznacza ze punkt nalezy do wykresu funkcj?
23 cze 22:55