matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Pati:
Bardzo proszę o pomoc
1.Sprawdź, czy poniższa równość jest tożsamością trygonometryczną: (sinα+ cosα)
2
=1 + sin2α 2. Rozwiąż równanie 2sin
2
x−sinx=0
8 lis 10:54
matmematyka:
to w nawiasie podnies bo to wzor skroconego
8 lis 10:55
Zbronek:
podp.2) 2sin
2
x−sinx=0 sinx(2sinx−1)=0
8 lis 11:09
Pati:
1
czyli sinx =
?
2
8 lis 12:08
Zbronek:
1
sinx=0 lub sinx=
2
8 lis 13:31