matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
milenka:
∫1/
√
−x
2
+x
całka w granicach 0−1 Ud ze jest to liczba Pi
23 cze 18:45
bezendu:
t=2x−1 dt=2dx
dx
2dx
∫
=∫
=
1
−(x−0,5)
2
4
√
1−(2x−1)
2
dt
=∫
=arcsint+C=arcsin(2x−1)+C
√
1−t
2
=π
23 cze 19:00