Statystyka
ela: Statystyka
W 25 osobowej klasie 1b średnia ocen z matematyki wynosi 3,5. Natomiast średnia ocen z
matematyki w 30 osobowej klasie 1 wysnosi 4,5. Oblicz średnią ocen z matematyki dla uczniów
obu klas
23 cze 16:29
Hajtowy:
Masz obliczyć średnia ocen którą masz podaną

1b − 3,5
1x − 4,5
23 cze 16:31
ela: Odp 4?
23 cze 16:32
ela: przecież to są dwie różne klasy
23 cze 17:03
razor: | 25*3,5 + 30*4,5 | | 87,5+135 | | 222,5 | | 1 | |
| = |
| = |
| = 4 |
| |
| 25+30 | | 55 | | 55 | | 22 | |
23 cze 17:09