matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwumian newtona
Lekki:
W jakiej innej postaci można zapisać 6 * (n+1) (n−2) Czy to będzie n(n
2
−1) ?
23 cze 13:47
jakubs:
Tak
23 cze 13:49
jakubs:
n+1
n−2
(n−2)!(n−1)n(n+1)
n(n
2
−1)
6*
=6*
=6*
=n(n
2
−1)
(n−2)!*3!
6
23 cze 13:55