calka
anonim: | | ln(tgx) | |
witam , mam problem z całką |
| dx , robią metoda przez podstawienie tzn. za |
| | cosx2 | |
t=tgx wychdzi mi całka z ln(t)dt , a wzoru na taka calke nie ma , co mam dalej z tym zrobic ?
| | x+1 | | 2 | | 3 | | 1 | |
Jeszcze czy całka |
| rowna sie |
| x/div> |
| + 2x/div> |
| + C ? |
| | √x | | 3 | | 2 | | 2 | |
22 cze 20:52
zombi: przez czesci
| | 1 | |
∫ln(t)dt = t*ln(t) − ∫ t* |
| dt |
| | t | |
22 cze 20:55
sushi_ gg6397228:
jest wzor na
∫ ln t dt= t* ln t − t +c
zawsze mozna przez czesci liczyc
∫ 1* ln t dt
22 cze 20:56