| d | d | ||
f(x, y) = | (x2 − 2xy)e−y | ||
| dx | dx |
| d | d | d | d | ||||
y = | uv = v | u + u | v = (1) ... | ||||
| dx | dx | dx | dx |
| d | d | d | d | ||||
u = | (x2 − 2xy) = | x2 − | 2xy = 2x − 2y | ||||
| dx | dx | dx | dx |
| d | d | ||
v = | e−y = 0 | ||
| dx | dx |
| d | |
f(x, y) = 2e−y(x − y) | |
| dx |
| d | d | ||
f(x, y) = | (x2 − 2xy)e−y | ||
| dy | dy |
| d | d | d | d | ||||
y = | uv = v | u + u | v = (2) ... | ||||
| dy | dy | dy | dy |
| d | d | d | d | ||||
u = | (x2 − 2xy) = | x2 − | 2xy = 0 − 2x = −2x | ||||
| dy | dy | dy | dy |
| d | d | d | |||
v = | ez = ez * | z = (3) ... | |||
| dy | dy | dy |
| d | d | ||
z = | −y = −1 | ||
| dy | dy |
| d | |
f(x, y) = −e−yx(2 + x − 2y) | |
| dy |